Alla inlägg under april 2010

Av Emelie och familjen - 19 april 2010 22:11

Det har nu gått lite drygt 9 månader sedan Elina föddes, så idag har jag äntligen fått känna mig lite nyttig igen. Vi var alltså iväg och gav blod. Som tack för insatsen får man välja en premie, vi valde att skrapa lite lotter. Dra på triss (!)-or, vi vann på tre av fyra lotter!! Natuligtvis bara småvinster, men ändå.


Mitt blodvärde var lite lågt, vilket gör att jag den närmsta månaden kommer behöva knapra järntabletter. Som tur är så reagerar inte min mage på det, konstigt nog eftersom den är känslig gällande så mycket annat.

Av Emelie och familjen - 15 april 2010 15:15

När man inte riktigt når upp till höga hyllor så drar man fram något att klättra på.

 


/Busungen

Av Emelie och familjen - 14 april 2010 12:30

Grattis hjärtat på 9-månadersdagen!


 

Hon firade dagen genom att gå en hel meter! 7 steg blev det. Hurra hurra!!

Av Emelie och familjen - 12 april 2010 18:22

Vi har varit på Universeum idag. Jag fick entrébiljetter av Fredrik i julklapp, men det är först nu som vi fått ändan ur och gått dit. Tror att det var bra att vänta de här extra månaderna för Elinas skull också. Nu gillar hon att titta på djur och har inga problem med att sitta i vagnen även om vi inte underhåller henne hela tiden. Det var ett väldigt mysigt besök som vi uppskattade allihop.

Elina åkte också (vadderad) rutschkana för första gången.

Bild 1: Elina åkte framåtvänd i vagnen för en gångs skull.

Bild 2: Tittar när hajarna matas. Fick inte ha blixt på, varför bilden är suddig.

Bild 3: Vi turades om att "köra rymdraket", en kamera registrerade ens rörelser och förde över dem till spelet.

Bild 4: Fredriks näsa var kall (27 grader) medan min var varm (33 grader). Såg roligt ut med hans gröna näsa.

Bild 5: En gigantisk gosedjursapa höll Elina sällskap.

 



Nu ska jag ta en joggingrunda i solen innan jag segar ner mig ordentligt framför tv:n.


Av Emelie och familjen - 11 april 2010 23:54

Nytt försök med viktnedgången, jag viiiill kunna komma i mina "skinny-jeans" till sommaren. Med mycket vårpromenader och en och annan löprunda upptill en okej kosthållning så borde det väl för fasiken gå.

Köpte dessa byxor bara en halv vecka innan jag fick reda på att jag var gravid med Elina. Har alltså använt dem 2-3 gånger bara. Målet är att kunna ha dem utan att behöva trycka ner kroppen i dem.

     


Gjorde en god sen lunch idag bestående av rullader med lite kokt vitkål som tillbehör. Finns kvar till lunch imorgon också!   

 


Slänger in en bonusbild på Elina i hennes nya solglasögon, sötnosen.

 

Av Emelie och familjen - 11 april 2010 23:36

Tänkte visa hur korsetten blev tillslut:

   

Bild 1. Jag ville inte riskera att det glatta tyget skulle fransa sig i sömmarna, så innan jag klippte bort sömsmånen så sydde jag en ny zigzag-överkastsöm.

Bild 2. Alla öljetter äntligen på plats! Trots att de var i fel storlek och att fastsättningsmojängen gick sönder.

Inga fler bilder på arbetet togs, eftersom följande uppgift var att få i stålskenorna. Mer förbaskad än vad jag var på det har jag nog inte varit på lääänge. Usch vilken mardröm. Ett gäng skadade fingrar senare var de i alla fall på plats.


Jag tog inga bilder från kvällen då jag använde korsetten, men idag satte jag på mig sen så att ni ska få se hur resultatet blev.

         

Från 80 cm midja till 69 cm.


Av Emelie och familjen - 10 april 2010 12:59

Det var riktigt härligt vårväder igår. Vi kunde ju inte låta dagen gå till spillo, så vi tog en promenad strax innan 14. Vid fem-tiden var vi hemma igen. En ordentlig tur med andra ord. På vägen såg vi till att köpa ett par solglasögon till Elina. Jag har tänkt på det länge, men har glömt det när jag varit i lämpliga affärer. De glajjor vi köpte var ganska stora, så det är möjligt att vi får komplettera med ett par (mindre snygga) i sommar när hon springer runt lite mer.

Av Emelie och familjen - 8 april 2010 23:36

Allt som oftast så får jag total idétorka när jag väl loggat in för att skriva ett blogginlägg. Det är ju tråkigt. Vissa dagar tänker jag mycket på roliga saker som händer och som jag gärna skulle dela med mig av, men så blir det ändå inget av det. Jag gillar inte alls att skriva "Idag gjorde vi si och igår gjorde vi så" men det är väldigt lätt att falla in i det mönstret. Troligtvis bloggar jag för sällan, vilket resulterar i att det blir ytligt och tråkigt.

När jag gick i skolan (innan universitetet) så fick jag ofta beröm för hur bra jag skrev. MVG i Svenska B till och med! Vad hände med den Emelie? Kanske borde jag sätta mig ner och försöka skriva en novell eller nåt, bara för att komma igång med skrivandet?

Jag vet ju precis vad det är som jag uppskattar med de bloggar jag följer: De håller sig till ETT ämne per blogginlägg och slänger gärna in lite humor och provocerande yttranden här och där. Inte alls som min blogg alltså.


Så vad tror ni, behöver jag göra bloggen roligare eller duger det att få reda på saker som att jag t.ex såg vårens första scilla idag?

Presentation


För att kontakta mig, maila emeliesjodin[at]gmail.com

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

En del av

Reklam


Ovido - Quiz & Flashcards