Alla inlägg den 25 juni 2012

Av Emelie och familjen - 25 juni 2012 09:51

Måndag, dagen före. Imorgon ska jag presentera mitt examensarbete. Sitter och ritar (?!) nu eftersom jag behöver en enkel bild av en båt.. Om jag använder den i slutändan vill säga. Kanske hade varit bättre att först bestämma vad jag ska prata om och sen justera presentationsbilderna efter det. Tål att tänkas på. Ser fram emot att avsluta det här läsåret.


I torsdags var vi på ultraljud. Jag hade tänkt dela med mig av bilden vi köpte på den lilla krabaten, men vår kamera är på vift och scannern är inte inkopplad så ni får ge er till tåls tills kameran är på plats igen. Allt gick i alla fall bra. Jag var nervös innan, man vill ju inte att något ska vara på tok med den lille bebisen. Resultatet blev hur som helst helt utan anmärkningar. Fin hjärna, pumpande hjärta, njurar och magsäck fungerar, lungor finns där, ryggraden var rak, fingrar och tår på händer och fötter, inga klumpfötter och ingen läppspalt. Moderkakan ligger högt och lite till vänster, bådar gott för naturlig förlossning. Lagom mycket fostervatten hade hen också att simma runt i. Tipp topp alltså!

Vi bestämde att vi skulle kolla könet om det inte var svårt att se. Hen spretade så bra med benen att jag och undersökningskvinnan (läkaren?) såg det fort, men sedan satte hen handen mellan benen när vi skulle visa Fredrik så det dröjde ett tag innan han också fick se. Jag har kollat på många ultraljudsbilder under åren, så jag har nog ganska bra koll på vad som är vad. Vi kommer inte avslöja könet här på bloggen i nuläget, men vi har inget emot att säga det när vi träffar folk, så fråga på när du ser oss.

Nästa etapp i graviditeten är barnmorskebesöket om en vecka.


Jag önskar att jag kunde skriva att midsommar var lugnt och fint, men faktum är att jag varit så stressad över examensarbetet att jag haft svårt att koppla av. Trevligt och mysigt har det däremot varit. Var hos Fredriks föräldrar och syskonen var också där. Så fick vi träffa Elinas lilla kusin igen. Senare på midsommarafton blev det mer besök och fler barn. Underbart att äntligen få fira midsommar med massa barn runt omkring. Elina och äldsta barnet busade massa och lekte med play doh i sängen. Man blir alldeles varm inombords över att se att de små kan hitta varandra så fort och leka på lika villkor trots åldersskillnaden (snart tre resp. snart 5 är ju faktiskt stor skillnad i den åldern).

Presentation


För att kontakta mig, maila emeliesjodin[at]gmail.com

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

En del av

Reklam


Ovido - Quiz & Flashcards