Alla inlägg under maj 2010

Av Emelie och familjen - 13 maj 2010 17:09

Bortförklaringen till att det varit lite segt på bloggfronten är att min dator kraschat lite till. Denna gång är det nätverkskortet som inte vill fungera. Det går bra om jag använder mig av sladd (!) men det trådlösa ligger nere. Ska man alltså behöva sätta datorn i närheten av routern?! Då är det inte mycket lönt att ha en bärbar dator. Dessutom vill jag kunna surfa framför tv:n, vilket alltså inte går nu. Jag kommer aldrig köpa en HP-dator igen!


Sådant som behöver köpas nytt i vår familj:
1 bärbar dator

1 datorskärm (innan Fredriks blir blind av sin skit-skärm)

1 bilbarnstol (babyskyddet är för litet)

1 barnvagn av sulky-typ (framhjulen på vår vagn blir bara sämre och sämre)

1 skötväska som är mer rymlig än den nuvarande

2 mobiltelefoner

3 sommargarderober inklusive skor

schyssta möbler i matchande modeller


Låter billigt va? Sedan vill vi ju fortfarande flytta också.. och gifta oss.. och resa.. och.....



Som tur är spelar det ju ingen roll att vi inte har dessa saker. Jag är superglad över att få vara frisk och ha min härliga familj. Vi har tak över huvudet och mat på bordet, vad mer kan man egentligen önska sig?

Antar att det är ganska hälsosamt dock.. om ens största problem är att lägenheten är ostädad och att ens nätverkskort gått sönder - ja, då har man egentligen inga problem.


It´s good to be alive!

Av Emelie och familjen - 11 maj 2010 22:26

Det finns nu möjlighet att skriva under en namninsamling ang. det här med barnklädesindelningen i flick- och pojkkläder för barn.

Ett brev med alla underskrifter kommer skickas tillde större butikskedjorna. Förhoppningsvis leder det till färggrannare kläder för alla barn, i lekvänliga storlekar. Skriv under HÄR du också!

Av Emelie och familjen - 4 maj 2010 15:00

Nu går hon ungefär lika mycket som hon kryper. Mitt lilla hjärta växer upp så fort!

Av Emelie och familjen - 3 maj 2010 14:26

Har ni sett den här sidan? Genom att vara med i undersökningar, besöka lite hemsidor och handla på olika internetbutiker kan man tjäna ihop poäng. Poängen använder man sedan för att få exempelvis biobiljetter eller presentkort.


Blir du medlem genom att klicka på den här länken så får du 75 poäng i välkomstbonus (50 poäng om du registrerar dig utan att nyttja denna länk). Det behövs bara 200 poäng för att få ett presentkort på 50 kronor i valfri butik!


Kolla själv, sedan kanske vi kan utbyta tips om bra erbjudanden?

Av Emelie och familjen - 3 maj 2010 00:18

Sånt här gör mig så jävla förbannad! På Ge-kås, och även i flera andra butiker har man uppdelat barnavdelningen i flick-kläder och pojk-kläder. Skitjobbigt eftersom man då måste leta efter kläder lite överallt i butiken. Kunde de inte bara delat in det efter storlekar istället?


Ännu värre är det när man upptäcker sånt här. Jag har varit och köpt tröjor i storlek 74 (6-9 månader enligt storlekslappen, alltså för BEBISAR). En tröja på "pojk-avdelningen" och en tröja på "flick-avdelningen". Men vad faaan, inte är de lika i storlekarna heller!! De s.k flick-tröjorna är MYCKET tightare både runt magen och i ärmarna.

Varför gör man så här? Kan inte bara barn få vara barn? Kan inte alla kläderna vara lite skönt rörelseutrymme i så att de är lekvänliga?


Nej, fy farao för könsuppdelningar - framför allt hos barnen! Äckligt är vad det är.

 

Av Emelie och familjen - 1 maj 2010 18:36

Kul att jag för en gångs skull fick massa kommentarer på mitt förra inlägg. Kanske skulle ta och skriva om fler "samhällsproblem"? Hehe, nej sitta och leta upp saker att reta sig på är inte riktigt min stil.


Hela denna eftermiddag har jag suttit fastlåst i soffan med mitt lilla hjärta i knäet. Hon har mestadels sovit, men då och då tittat runt och sett ledsen ut. I ungefär en vecka har hon varit snorig och för ett par dagar sedan började hon att hosta och vara rosslig i halsen. Nu idag har hon varit lite febrig. Tråkigt när snuttan är sjuk.


Igår var en riktig mysdag. Vi gick iväg på champagne-frukost på förmiddagen, jag drack samma som förra året det alkoholfria jordgubbsbubblet man kan köpa på systemet. Tycker den är jättegod, mycket jordgubbssmak och lagom mycket kolsyra. Lite väl söt dock.

Efter frukosten begav vi oss hemåt och grillade på gården, precis som vi gjort varje valborg sedan jag och Fredrik blev ett par. Det var visserligen inte bara vi, utan ett gäng nissar till. Dagen blev till kväll och plötsligt var det dags att gå vidare för att titta på cortègen. Det regnade något alldeles onödigt mycket, fast vi hade regnjackor och Elina hade det torrt och mysigt i sin vagn så det var inte så farligt ändå. Väl hemma gjorde vi våfflor och det kom förbi lite folk som var sugna på film. Jag missade däremot både film och våfflor för när Elina nattades somnade jag också. Skönt visserligen!


Idag är det tvättdag. Fredrik har fått fixa alla maskiner, stackarn. Som sagt sitter jag fast i soffan.

Efter lunchen fick Elina måla, dvs kladda, med färg. Det tyckte hon var roligt trots att hon var trött och febrig.

Tydligen var det roligt att smaka på färgen också.. man kan inte bli sjuk av akvarellfärg väl? Stod inget om det på förpackningen.
























Presentation


För att kontakta mig, maila emeliesjodin[at]gmail.com

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

En del av

Reklam


Ovido - Quiz & Flashcards