Alla inlägg den 6 februari 2011

Av Emelie och familjen - 6 februari 2011 09:56

Snögubben som vi gjorde i november har smält ner nu. Tror aldrig att jag varit med om att (delar av) en snögubbe varit synlig i nästan 3 månader!! Också lustigt att den aldrig raserade av de små barnen utan bara långsamt smälte ner. Förskolan på området har sina raster där, så man kan ju tycka att någon borde varit där och sparkat.. men icke.


Elina är inne i en jobbig "kan själv"/trotsålder nu. Hon skriker, kastar saker, gråter och slänger sig handlöst på golvet vid minsta lilla motgång. Går man åt ett håll så går hon åt det andra. Svaret på frågor 9 gånger av 10 är NEJ. Hon har tokvägrat att följa med hem från förskolan, så nu har vi bestämt att hon får vara kvar tills efter mellanmålet, så är hon åtminstone inte vrålhungrig precis när hon kommer hem. Känns som det blir långa dagar, men å andra sidan verkar det ju funka för alla inblandade (blir ju mer tid för oss att plugga också) så vi håller fast vid det ett tag i alla fall.

Emellanåt är det ju mega-härligt att hon är så självständig och bestämd också förstås. Som i morse när hon tyckte att vi sov aaalldeles för länge. Då gick hon ut i vardagsrummet och hittade en torr brödbit från gårdagen som hon smaskade i sig. Får man ingen frukost serverad så fixar man det själv. Helt rätt.  Hon var jättenöjd över att hon ordnat det helt på egen hand.


Papegojan (Elina alltså) fortsätter att suga åt sig ord:

Battenn (vatten)

Häscht (häst)

Ackta däjj (akta dig)

Makka (kan betyda både macka och smaka, beroende på tillfälle)

Mjöjk (mjölk)

Vascht (vasst, sägs ofta tillsammans med ajj)

Sen har hon från början fått för sig att gris heter go-gång, men när hon har sagt det några gånger kommer hon på att det är fel och rättar sig själv: giiiies!

"Tänk om jag hade en liten, liten apa" har jag sjungit för henne några gånger, så efter att hon helt tydligt sagt aaapa tidigare heter djuret nu tydligen ooompa.

Favoritordet och aktiviteten är fortfarande gooongi. Hon tittar längtande ut genom fönstret och upprepar ordet flera gånger. Sedan sätter hon på sig skorna, eller kanske soocki och vantä så att hon kan få gå ut och gunga. Gullungen! Sen ska man inte stå och putta fart på henne hela tiden heller, utan man ska sätta sig i gungan bredvid så att man har lika roligt som hon har.   


Presentation


För att kontakta mig, maila emeliesjodin[at]gmail.com

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

En del av

Reklam


Ovido - Quiz & Flashcards