Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

En fortsatt berättelse om vår kaosartade tillvaro

Av Emelie och familjen - 28 juni 2011 14:00


Vår otur fortsätter. Under tiden vi hade strömavbrottet härom veckan så brakade ena spegeln ner från badrumsskåpet. Elina var inne i badrummet just då men blev som tur var inte skadad. Spegeln hamnade precis bakom toalettstolen och krossades mot rören där bakom, men själva toan verkade oskadd. Vid närmare observation av fästet insåg vi att själva metallen som spegeln satt fast i hade gått sönder (?!) vilket gjort att den fallit. En titt på andra spegeln visade att också det fästet var trasigt, så då kunde vi ju visa det för husvärden så att det skulle synas att det inte var vårat fel. Tyvärr blev det inte av innan helgen, och när Fredrik sedan var på svensexa på lördagen lät det BRAAAAAAK i badrummet. Jag visste omedelbart vad som hänt och synen i badrummet var inte rolig.

 

Mirakulöst hade badkaret klarat sig tack vare att Elina lagt badkarsmattan på plats direkt efter flytten. Själv hade jag helst velat slänga den eftersom den blivit ganska ful. Om den inte legat där så hade nog badkaret också spruckit.

 

Gissa vem som var snabb på telefonen och ringde försäkringsbolaget för att ändra hemförsäkringen från gamla till nya lägenheten?

Efter att den initiala "gå-och-gömma-mig"/"det-var-inte-jag"-känslan lagt sig så försökte jag hålla Elina, Fredrik och möhippegäster borta från att luta sig mot handfatet. Det hölls uppe av ren vilja så minsta lilla ruckning hade säkerligen fått det att falla ner (och därmed knäcka rören undertill)

Efter helgen blev det felanmält och på onsdagen fick vi både badrumsskåp och handfat utbytta.


I vår enfald trodde vi att vi fått tillräckligt mycket bekymmer efter flytten. Så var tydligen inte fallet. Fredrik skulle bära ut soporna igår och råkade spilla lite sopsaft på golvet. Han bad mig torka upp dropparna, vilket jag gjorde. Tyckte dock att det var konstigt att det blivit så mycket vatten.. började torka runt undersidan av diskbänken och det tog aldrig slut. Kikade bredvid skåpet och även där var det en pöl med sunkigt vatten. Fredrik tog en titt inne i skåpet och hoppades att det bara var en packning det var fel på. Troligtvis är det så, för det droppar lite ur rören till diskmaskinen.

Jag öppnade upp skåpsstommen nertill och fick ännu en "det-var-inte-jag"-känsla. Fy fan vad det ser ut där!! Skulle gissa att fuktskadan är ganska omfattande.

Första bilden visar skåpet inuti. Den vita slangen med grå packning är det som läcker. Andra bilden visar golvet och undersidan av skåpet. Det bruna buckliga på golvet är mattan som luckrats upp. Den lilla skålen som står där har samlat droppvatten sedan igår kväll + en diskmaskinskörning. Har inte kollat volymen exakt men uppskattar att det är ca 3 dl i den nu. Vem vet hur länge det stått och droppat där?

 


Husvärden är på semester den här veckan, men en arbetare från NCC var ändå här och dokumenterade fuskbygget i väggen i köket, så vi bad honom ta bilder på den här skadan också.

Det luktar mögel där under. Det känns inte bra.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie och familjen - 16 augusti 2013 03:27

För andra natten i rad ligger jag vaken. Det fungerar inte för mig att vakna för att amma och sedan somna om. Blir istället att jag piggnar till och ligger och funderar i några timmar. Det i sig resulterar i att jag är extremt trött dagen därpå. Tråk...

Av Emelie och familjen - 10 augusti 2013 00:07


2013 kommer gå till historien som ett extremt händelsefullt år. Bröllop, begravningar och sjukdomsbesked. Ännu finns det många månader kvar och det är med skräckblandad förtjusning jag funderar över vad hösten och vintern har att erbjuda. ...

Av Emelie och familjen - 18 mars 2013 14:58


Om några dagar blir Calle 4 månader. På lördag är det dags för namngivning, det ska verkligen bli trevligt att träffa släkten. Det känns dessutom lite som ett generalrep inför bröllopet. Mycket saker som ska fixas, och då är namngivningen ändå en lit...

Av Emelie och familjen - 21 januari 2013 10:55


Blir tokig på vikten! Det går helt vansinnigt långsamt neråt. Tränar åtminstone varannan dag och försöker hålla mig ifrån allt extra när det kommer till maten. Om det inte lossnar snart så kommer jag behöva räkna kalorier, skittråkigt men kanske nödv...

Av Emelie och familjen - 6 januari 2013 12:32

Tankarna har snurrat på ordentligt den senaste månaden. Jul- och nyårsfiranden har varit jättebra dock. Mina tankar har legat hos det jag lovade mig själv att inte glömma. Jag planerar att hålla det löftet. Det är nu precis ett år sedan vi råkade ut ...

Presentation


För att kontakta mig, maila emeliesjodin[at]gmail.com

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

En del av

Reklam


Ovido - Quiz & Flashcards